Het laatste debat tussen president Trump en Joe Biden verraste Jan en alleman.

Beschaafd, beleefd, menselijk en nog belangrijker, beide kanten van hun verhaal werden aanhoord zonder elkaar in het belachelijke te trekken. Dit dik tegen de goesting van enkele Twitteraars die toch naarstig op zoek gingen naar een typische ‘Trumpiaanse’ versprekingen, om hem nadien online te kunnen bekritiseren.

Maar deze keer kregen ze de boemerang terug in het gezicht geworpen. Zoals bijvoorbeeld de Democratische wetshouder Dar’shun Kendrick uit Georgia:

Ze verwijst uiteraard naar het debat-onderwerp over de Mexicaanse mensensmokkel. Ze was er van overtuigd dat Trump verwees naar de echte hondachtige roofdieren toen hij de term ‘Coyotes’ in de mond nam.

Iedereen die een beetje kennis heeft over mensensmokkel of ooit een film als ‘Traffic’ of ‘Rambo 5’ heeft gezien, weet dat ‘Coyotes’ slang is voor mensensmokkelaars. En dat is ook precies wat Trump bedoelde, of je hem nu kan uitstaan of niet.

Maar blijkbaar was miss Kendrick niet de enige (met een universiteitsdiploma achter de kiezen) die zich liet vangen aan de term. Ze verwijderde dan ook snel haar tweet toen ze besefte hoe belachelijk ze zelf klonk. Als het een troost mag zijn voor haar, ze was niet de enige. Nu maar hopen voor hen dat Trump niet de gevreesde roadrunner blijkt te zijn.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."