Trump lacht in zijn vuistje.

Super Tuesday is voorbij en het leverde een verassend resultaat op. Joe Biden haalt negen van de veertien staten binnen, Bernie Sanders amper drie. Miljardair Michael Bloomberg en Elizabeth Warren figureren. Klaar?

Nee, de Democraten gaan verder met het verkiezen van hun kandidaat alsof het de verkiezingen van het presidentschap zelf zijn. Bernie Sanders geeft niet op en blijft beweren dat hij zeker is van een overwinning. Zou hij dat zelf geloven? We kijken ernaar en fronsen de wenkbrauwen.

Sanders staat achter het spreekgestoelte als achter een rollator en Biden prevelt wat clichés van tussen zijn colgate-smile. Miljardair Bloomberg heeft 700 miljoen dollar uitgeven om zich wat te amuseren en Elizabeth Warren, tot slot, is zo onbestaand dat de kans bestaat de de automatische deuren van de supermarkt niet eens open gaan als zij er voor staat. Moet één van deze clowns de wereld gaan leiden? Grote overwinnaar van Super Tuesday is die andere clown, Donald Trump. Hij vermaakt zich kostelijk met het Democratische carnaval.

“Verreweg de grootste verliezer vannacht is Mini Mike Bloomberg”, tweette de president. “Zijn ‘politieke’ consultants hebben hem misleid. Hij ging voor 700 miljoen dollar het schip in en het leverde hem alleen de bijnaam Mini Mike op en de complete vernietiging van zijn reputatie. Goed bezig Mike!” Elizabeth Warren kan van hem nu achterover gaan leunen met haar man en genieten van een koud biertje.


Bestaat de kans eigenlijk nog wel dat Trump zal verliezen?