Derde kabinetchef voor Wouter Beke in een jaar tijd

Stoelendans op het kabinet van Welzijn.

Wat is er toch aan de hand op het kabinet van Wouter Beke (CD&V) dat hij al toe is aan een derde rechterhand in een jaar tijd? De huidige kabinetchef, Niko Gobbin, doet – op eigen vraag – een stap opzij en wordt vervangen door Katrien Van Kets.

Corona was een woelige tijd voor Beke, die herhaaldelijk zijn eigen vel moest redden en door een aantal parlementsleden een too little too late-aanpak werd verweten. Ook zijn kabinet kreeg stevige kritiek te slikken. Voor Gobbin is het blijkbaar genoeg geweest. Hij wil nog slechts als adviseur voor het kabinet werken.

Wat er zich precies achter de gesloten deuren van het kabinet Beke heeft afgespeeld, is uiteraard niet bekend, maar als je drie kabinetchefs op een jaar verslijt, dan loopt het niet echt vlotjes. Opvolger Katrien Van Kets was tot nog toe adjunct-kabinetschef en werkte eerder bij de Christelijke Mutualiteiten.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More