De videogame-serie Final Fantasy bestaat dertig jaar. Laat dat even tot u bezinken… en daarna is het tijd om te drinken!

In 1987 werd de legendarische RPG-reeks Final Fantasy voorgesteld op de Famicom (NES) in Japan. Net als andere rollenspellen van die tijd zoals Dragon Quest, Legend Of Zelda en Ultima had Final Fantasy een gigantische spelwereld en een interessant verhaal om te vertellen. 

De meeste festiviteiten rond deze verjaardag vonden afgelopen december plaats, maar nu komt er ook een gelimiteerde fles whisky op de markt. De inhoud van die fles is net zo oud als de game. Japan contacteerde de  Schotse distilleerderij Glenfarclas. Zij selecteerden een single malt die 30 jaar geleden gedestilleerd werd en sindsdien prachtig rijpte. In totaal zijn er 303 flessen gebotteld en de designer Yoshitaka Amano, die de originele personages voor de game ontwierp, tekende een speciaal etiket voor de fles.

De fles is alleen te koop via de Japanse slijterij Shinanoya maar kan verscheept worden naar de hele wereld. Ze kost 275 euro.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."