‘Ik wil het beste rolmodel zijn dat ik maar kan zijn voor klein meisje of jongetje dat nu naar mijn beelden kijkt.’ , aldus de Amerikaanse Kendall Jenner. Maar dat rolmodel-gedoe loopt een beetje de spuigaten uit.

Want de Amerikaanse plastische chirurgen worden overspoeld met jongedames die een tepelcorrectie willen. Dit omdat ze net als Jenner behaloos over straat willen lopen, met de tepels goed zichtbaar door de blouse. Net als bij de kapper komen patiënten met voorbeeldplaatjes van miss Jenner uit de boekjes.  “De meesten willen vooral lichtere, kleinere of meer symmetrische tepels,” aldus een plastisch chirurg uit New York . “Anderen willen dan weer net meer uitgesproken tepels die zichtbaarder zijn onder hun kledij.”

“Er is geen lichaamsdeel meer dat niet gecorrigeerd kan worden. Mensen kijken naar elk detail van hun lichaam. Een borstvergroting is niet langer voldoende. Vrouwen willen elk onderdeel perfectioneren. En dat is tegenwoordig heel goed mogelijk,” zegt chirurg Norman Rowe. De filler die hij injecteert in de tepels gaan ongeveer twee jaar mee. 

Ach ja. Voor dat laatste probleem kennen wij een meer eenvoudige oplossing. Iets met twee ijsblokjes.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."