Vorig jaar mocht de film Bloodsport maar liefst 30 kaarsjes uitblazen en dat vierden we hier op de redactie met 10 leuke weetjes.

De film betekende de grote doorbraak voor onze Muscles From Brussels en wordt zelfs vandaag nog beschouwd als één van de beste martial arts films ooit. De stunts, de karatetrappen en de indrukwekkende gevechtschoreografie gebeurden dan ook door echte mensen van vlees en bloed en niet met computergegeneerde wezens, zoals we de dag van vandaag helaas gewoon zijn.

Onderstaand project is een ultiem bewijs dat de film de huidige generatie nog steeds weet te inspireren. 3D-programmeur Stavros Karagiannis heeft aan deze video maar liefst drie jaar gewerkt en dat is te zien. Een enorm gedetailleerde 3D-rendering waarbij een 3D-model van Jean-Claude Van Damme wordt geconverteerd naar een 2D-afbeelding van zijn personage Frank Dux.

Het renderen alleen al nam drie maanden in beslag en dat op een HP Z800 werkstation met een dual 5650 Xeon processor en 24GB Ram. Indrukwekkend!

Niet verwonderlijk dat JCVD himself het filmpje al gedeeld heeft op zijn sociale media.

That hurts me just lookin’ at it.”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."