Er is geen ontsnappen meer aan, aan het coronavirus, alhoewel….

Hier en daar op deze aardkloot bestaan warempel nog afgelegen plekjes waar je niet moet vrezen voor hoestende vakantiegangers in je nek. Maar om de volgende Airbnb locatie te bereiken is het wel aangeraden om eerst je hoogtevrees te confronteren. Want bovenop de Heilige Vallei van Cuzco in Peru ligt de Skylodge. Het is een steenworp verwijderd van de oude Inca-stad Machu Picchu. 

De Skylodge is een overnachtingsplek in een doorzichtige capsule, op een hoogte van honderden meters. Drie speciale capsules zijn daar opgehangen aan de steile rotsen in de beroemde Sacred Valley van Peru. Er wordt wel verwacht dat je de nodige inspanning levert om er te geraken, want een trap of lift naar de capsules zijn onbestaande. Nu hoef je geen ervaren rotsklimmer te zijn, de ladders en zekerpunten die op de steilere stukken in de muur zitten spreken boekdelen over hoe makkelijk het is om boven te komen.

Een nachtje kost minimaal 350 euro, maar dan heb je wel wat zoals diner, ontbijt en allerlei activiteiten in de buurt. Maar met zo’n uitzicht wil je genieten van elke minuut in je bed. Terug naar beneden geraken doe je via een spectaculaire zipline.

We zijn er rotsvast van overtuigd, dat dit een ervaring is om te nooit meer te vergeten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."