Het Duitse J.D. Power vogelde uit welke automerken het vaakst te kampen hebben met elektrische storingen, en het resultaat is misschien nogal verrassend.

Of misschien ook niet. Hoe meer electronica er in een auto zit, hoe meer storingen er kunnen optreden. Het zijn de Duitse merken die op dit vlak het meest innovatief zijn en vaak als eerste met iets nieuws uitpakken. De Japanners zijn dan weer cracks in het overnemen van snufjes, zodra die helemaal op punt staan.

Dat is ook terug te zien in de resultaten van het onderzoek van J.D. Power. ze vogelden uit hoeveel elektrische storingen er zich voor deden per honderd auto’s van een merk. Over welke tijdsspanne werd niet meegedeeld, maar wel dat het gemiddelde 115 storingen per 100 auto’s is.

MINI – tegenwoordig in handen van BMW – is de grote storingskampioen, met een score van 166. Fiat (152) en Audi (142) vervolledigen de top 3.

Mitsubishi (85), Skoda (88) en Smart (90) scoren dan weer het best. Hoe Skoda en Audi zover uit elkaar kunnen liggen, terwijl ze tot dezelfde Volkswagen Group behoren? Simpel: Audi krijgt de nieuwste snufjes als eerste. Daarna worden de kinderziektes er uit gehaald, en ‘goedkope’ broer Skoda krijgt alles wat later aan boord. Of helemaal niet.

De volledige lijst vind je onder. Honda, Jeep, Land Rover, Porsche en Suzuki staan er niet tussen, omdat er van die merken niet voldoende deelnemers gevonden werden.

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.