Als u op zoek bent naar een supercar maar u heeft niet echt het budget voor zo’n exoot, dan is dit uw kans.

Zit er dan echt geen addertje onder het gras? Neen: er zit een Pontiac onder de kas. Want de eigenaar van deze auto wilde een hagelwitte Lamborghini Aventador, maar zijn bankrekening dacht daar anders over en dus ging hij maar wat knutselen.

Hij had nog een Pontiac GTO uit 2004 in de schuur staan, dus dat kwam goed uit. In het vooronder van deze Amerikaanse coupé zit een 5,7-liter grote V8 van om en bij de 300pk. Pontiac gaf destijds een nul naar honderd-sprint van vijf seconden op, maar niemand die dit in de praktijk wist waar te maken. Dat had vooral te maken met de toen al aftandse viertrapsautomaat die aan de V8 gekoppeld zat.

Misschien dat die sprint nu wel haalbaar is: de polyester koets van de Lamborghini Aventador replica zal wel lichter zijn dan de originele. Onderhuids blijft het een originele Pontiac GTO, met de motor vooraan. Om het allemaal een beetje echt te laten lijken, werd er achter de voorstoelen wel een dummy-V12 gemonteerd.

De Lambo-lookalike staat momenteel ergens tussen Tennessee en Alabama, in de Verenigde Staten dus. De vraagprijs bedraagt 30.000 dollar, wat overeenkomt met 24.260 euro.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.