Bananen zijn geel, toch? Niet altijd. De Blue Javabanaan ziet volledig blauw en groeit op en rond Hawaï. Ook zijn smaak is uitzonderlijk: vanille-ijs. Vanwaar komen deze uitzonderlijke kenmerken? Volg ons naar Hawaii.

De Blue Javabanaan groeit in Hawaï, Australië en Azië, maar het zal niet lang duren vooraleer we deze in de supermarkt tegenkomen. De banaan heeft een zachte textuur, is zeer zoet van smaak en sommigen zeggen dat hij erg naar vanille-ijs en pudding smaakt. Vandaar ook de naam ice cream banana.

Wat is de Blue Javabanaan?

De Blue Javabanaan behoort tot de familie van de banaan. Hij staat bekend om zijn uitgesproken smaak en uiterlijk. De Blue Javabanaan is een kruising van twee banaansoorten uit Zuid-Azië – Musa balbisiana and Musa acuminata.

Vooraleer ze volledig rijp zijn, kleuren de bananen helderblauw vanwege hun natuurlijke bovenste laag. Die vervaagt naarmate ze rijper worden en maakt plaats voor een bleekgele kleur.

Waarom smaken ze naar vanille-ijs?

Dankzij hun natuurlijke samenstelling, bevatten de Blue Javabananen een interessante smaak en textuur, die vaak vergeleken wordt met vanille-ijs of pudding. Door die zoete smaak worden de Blue Javabananen vaak gebruikt in smoothies, desserts en ijs.

We moeten je wel teleurstellen: de bananensoort is nog niet te koop in België. Om hem te kunnen proeven moet je het vliegtuig op naar de andere kant van de wereld. En dat raden we zeker niet aan als het je enige doel is, maar indien je toch toevallig in Hawaï bent, proef dan zeker van de Blue Javabanaan!

KLIK HIER VOOR EEN FOTO VAN DE BLUE JAVA BANAAN