D’accord, sommige zaken kunnen niet door de beugel. Wij denken dan aan IS-propaganda en plat naakt, bijvoorbeeld. Maar we hebben zelf al vaak gemerkt dat de Facebook-filter tegenwoordig onnodig streng afgesteld is.

Willen we bijvoorbeeld een elegante bikinifoto van Véronique De Kock uploaden, dan zegt Facebook ‘neen’ omdat mevrouw haar linkeroksel met heel veel fantasie lijkt op een niet nader genoemd, vrouwelijk geslachtsdeel.

Maar het kan nog straffer. Toen we onlangs unieke beelden toonden van het eerste en enige MMA-gevecht van Bruce Lee, moet zijn bloot bovenlijf zo’n serieuze schokgolf hebben veroorzaakt in de Facebook Headquarters dat ook die foto luttele seconden na het posten verdween.

En wat als u een foto maakt van uw bier zuipende oom die zijn ontblote bierbuik niet meer onder controle heeft en daarom het bovenste knoopje van zijn broek los heeft gedaan? Dan is de kans groot dat u dat kiekje via Facebook aan niemand kunt tonen. Althans, zo verging het ons.

Even een overzicht met foto’s die – onterecht – door Facebook geweigerd werden.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.