Temptation Tim sloeg enkele dagen geleden een nieuw lief aan de haak. Of hij al aan trouwen denkt weten we niet, maar wel dat de zeventigjarige Ron Shepperd nog straffer is.

Tim Wauters, de 31-jarige man die zijn Deborah ten huwelijk wilde vragen tijdens Temptation Island maar uiteindelijk viel voor de gespeelde charmes van Cherish, ontmoette tijdens de laatste Kamping Kitsch de 23-jarige Rani Vanderheersen, die hij nu al de liefde van zijn leven noemt.

Tuurlijk wordt daar mee gelachen. Mensen vertellen hem ‘Cherish the love you have’, anderen vragen zich af wanneer de trouw zal plaatsvinden. Maar er zijn ook mensen die het kersverse stel welgemeend succes wensen.

Maar… aan de andere kant van het Kanaal woont een zeventigjarige kerel die nog straffer is dan Tim Wauters. Hij maakt niet enkel trouwplannen, hij voert ze nog uit ook. En hij gaat nu voor de negende keer trouwen met een jongedame die hij toch al enkele dagen kent.

Ron Sheppard trouwde voor het eerst in 1966 met een zekere Margaret, maar twee jaar later was het huwelijk al voltooid verleden tijd.

In 1973 stapte hij in het huwelijksbootje met een zekere Jeanette, maar een jaar later strandde dat alweer.

De huwelijksklokken luidden voor de derde keer in 1976. Sheppard verliet vrouwlief Lesley in 1981, omdat hij vond dat de sleur er teveel in zat.

Hij ringde zijn nieuwe vlam Kathy een jaar later, om na drie jaar alweer afscheid van haar te nemen.

In 1986 trouwde hij met Sue. Die ontdekte in 1997 dat Sheppard haar niet zo trouw was en gooide hem buiten.

In 1999 trouwe hij met Usha, om vier jaar later weer te scheiden.

Hij had namelijk inmiddels de Thaise Wan leren kennen, aan wie hij dan maar ineens echtelijke trouw beloofde, maar Wan verliet hem na acht maanden.

In 2004 trouwde hij met Weng. In november vorig jaar scheidden ze: Shepperd had immers alweer een ander leren kennen: de 28-jarige, Filipijnse Cristel. De huwelijksdatum was al vastgelegd, net als de feestzaal. Maar toen kwam Shepperd er toch wel achter dat ‘zijn’ Cristel hem bedroog met een kerel die zijn (klein)zoon kon zijn zeker!

Enfin, Ron Sheppard was er niet goed van. Nu had hij op zijn 69ste de liefde van zijn leven gevonden, nu bedroog ze hem. Zijn gebrokenhartverhaal haalde de nationale pers. Wat hij nog het ergste van allemaal vond? “Ik was nog niet eens met haar naar bed geweest. Ze vertelde me dat ze een vrome christen was en dat seks voor het huwelijk niet mocht. En dan duikt ze met een andere vent in de koffer!”

Sinds hij een klein jaar geleden met dat nieuws in de krant kwam, kreeg hij heel wat brieven van vrouwen, zo claimt Sheppard. Brieven die hij altijd links liet liggen. “Ik ben tien maanden eenzaam geweest”, vertelt hij nu aan The Sun. “Maar nu ben ik helemaal ondersteboven van een 32-jarige vrouw uit Somerset. Afgelopen vrijdag – twee dagen geleden dus – mailde ze me en sindsdien hebben we niks anders gedaan dan met elkaar gepraat. En ja. Er zijn trouwplannen.”

Negende keer, goede keer dan maar?

Ron Shepperd met Cristel, de vrouw die hem bedroog.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.