Deze ‘broodrooster’ laadt en reinigt tegelijkertijd je smartphone (video)

Heerlijk, de geur van geroosterd brood na het ontwaken.

Maar toch raden we aan om in de Phone Toaster dat sneetje brood achterwege te laten, want anders kan je misschien fluiten naar je 75 euro. Zoveel kost dan ook deze ‘broodrooster’ met als functies:  een draadloze oplader, een wekker en een Bluetooth-speaker. Maar dat maakt het ding niet zo speciaal.

De reinigingsfunctie, die bestaat uit vijf interne UV-leds en meteen alle bacteriën op je smartphone doodt, is de reden waarom je dit toestel in huis moet halen. Net zoals bij een broodrooster, steek je de smartphone in een gleuf en na vijf minuten floept hij er zachtjes uit en volledig gedesinfecteerd.

Is dat wel nuttig? Wel, de gemiddelde persoon checkt zijn of haar smartphone honderden keren per dag. Elke keer dat je dat doet, belanden er bacteriën van je handen op je telefoon. Onderzoek van de University of Arizona toonde aan dat smartphones tienmaal zoveel bacteriën bevatten als een wc-bril, voornamelijk omdat toiletten regelmatig worden schoongemaakt en telefoons niet, maar liefst 2000 tot 4000 bacteriën op elke vierkante centimeter. Het gaat vooral om huidbacteriën en bacteriën uit je mond of luchtwegen.

Een propere smartphone is in deze tijden dan ook allesbehalve een overbodige luxe, waarop de fabrikanten handig op inspelen.

Het gezegde – de een zijn dood de ander zijn brood – was nog nooit zo fel van toepassing.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More