Oké. We hebben eindelijk de geschikte toiletbril en rol wc-papier gevonden om je gewichtsverlies te motiveren. Nu nog zien dat het er allemaal netjes en spontaan uitkomt.

Want ja, je kan blijven op de pot zitten totdat de eerlijke Belgische politieker zich in de Wetstraat meldt. Als je geconstipeerd bent, zal het niet veel helpen. Laxeermiddelen helpen niet om de oorzaak weg te nemen van verstopping. Meestal ontstaat verstopping doordat je te weinig vezels eet. Vezels stimuleren namelijk de darmen om goed te werken. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen, hierdoor blijft de ontlasting zacht en soepel. 

In de Verenigde Staten – waar elke ochtend gesuikerde cornflakes eten de normaalste zaak van de wereld is – hebben ze een leuke oplossing bedacht hiervoor. De ‘Poop Like A Champion’ cornflakes bestaan uit een mix van vloeibare en niet-vloeibare vezels.

Een ontbijt dus die de grote boodschap in jou naar boven brengt, of moeten we zeggen naar beneden.

Online bestel je al een doos voor 10 euro per stuk. Of het weer het zoveelste gadget is om de schijt van te krijgen, oordeel je best zelf.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."