Voor dat geld heb je ook al wat anders.

In de VAG-groep heeft ieder merk zo’n beetje zijn eigen uitstraling. Volkswagen is de middenklasse, Audi de chiquere jongen, Skoda betekent degelijkheid voor een schappelijke prijs en Seat is het sportievere budgetbroertje.

In het verleden kregen snellere Seats ‘Cupra’ in hun typebenaming, maar tegenwoordig is Cupra een merk naast Seat. Al is het eigenlijk nog steeds een snellere Seat. Op het moment van schrijven, zijn er drie bolides bestelbaar met het Cupra-logo: de Leon, de Leon Stationwagon en de Ateca, een compacte SUV.

Om die laatste extra in de verf te zetten, komt Cupra met een Ateca Limited Edition, waarvan 1.999 exemplaren van zullen gemaakt worden.

Wat er zo speciaal is aan die Limited Edition? Hij is verkrijgbaar in slechts één koetswerkkleur, wat gewoon een tint leasebakkengrijs is: Graphene Grey. Om de grijze muis toch wat fleurig te maken, werd er een koperen tint toegevoegd in de velgen, spiegelkappen, logo’s en de dakspoiler. Binnenin kreeg-ie wel een fel kleurtje: Petrol Blue alcantara. Kers op de spreekwoordelijke taart is de Akrapovic-uitlaat.

Onderhuids veranderde er niks aan de Limited Edition. Dat wil zeggen: een 2-liter TSI vierpitter die 300 pk en 400 Nm aan koppel levert.

De Limited Edition moet exact 10.000 euro meer kosten dan de gewone Ateca, waardoor de totaalprijs uitkomt op een kleine 60.000 euro.

Da’s eigenlijk een behoorlijk bedrag voor een merk dat een budgetvriendelijke sportieveling pretendeert te zijn. Straffer nog: voor dat geld heb je eigenlijk ook vergelijkbare bolides van merken die lak hebben aan budget. Deze nog snellere X2 M35i bijvoorbeeld. Of deze bijna even snelle, mooiere en ruimere Alfa Romeo Stelvio Lusso.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.