Te bloot voor een museum dat vol bloot hangt hangt.

Er komt de laatste tijd nogal wat tieten-nieuws vanuit Frankrijk overwaaien. Onlangs kwam Gérald Darmanin, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken van Frankrijk, nog tussen in een akkefietje tussen gendarmen en vrouwen die topless wilden zonnen. Op het strand van Sainte-Marie-la-Mer had een gezin de gendarmerie gebeld omdat ze zich ergerden aan drie vrouwen die topless lagen te zonnen.

Nu komt er een bericht uit Parijs waar een 22-jarige studente de toegang tot het Musée d’Orsay werd ontzegd omdat er teveel vlees zichtbaar was. “Zo kan je niet naar binnen”, kreeg ze te horen van een vrouwelijke beambte. Er werden verschillende bewakers bijgeroepen die één voor één de kommisveur van het meisje kwamen inspecteren om vervolgens te besluiten dat ‘regels, regels zijn’. Op de vraag welke regels dat dan wel waren, heeft de vrouw nooit een antwoord gekregen.

Wellicht hebben de bewakers van het museum nog nooit naar de collectie gekeken. Musée D’Orsay is de heilige tempel van de impressionisten. Voor hen maakt een borst meer of minder niet uit. We geven je een proevertje.

1

Image 1 of 10