Je hebt ons gezond advies om dagelijks een ijskoude douche te nemen ten harte genomen. Goed zo!

Om het jou wat aangenamer te maken tijdens deze marteling, brengen je wat goed nieuws. Want in plaats van alle zeven hoofdzonden bij elkaar te vloeken, kan je nu meekelen met je favoriete tracklist om zo even je gedachten af te leiden van het ijskoude water. De innoverende Moxie-douchekop van Harman Kardon en Kohler spuit niet enkel water, maar het middelste gedeelte van de kop is voorzien van een draadloze speaker.

Het waterdichte speakergedeelte wordt magnetisch vastgeklikt in het midden van de douchekop en daar omheen zit de ring waar het water uitkomt. Kohler heeft dit type douchekop-speakers al een tijdje op de markt, maar dit is wel de eerste versie die voorzien is van de spraakassistente Alexa.

Terwijl je dus met je ochtendritueel bezig bent, kan Alexa je een kleine debriefing geven van de laatste nieuwtjes in Belgenland. Kwestie van letterlijk en figuurlijk een koude douche te krijgen. De speaker is uiteraard afgestemd om de witte ruis te compenseren van het douchen anders zouden de stemcommando’s tamelijk onverstaanbaar zijn voor ons Alexa.

Elke luidspreker wordt geleverd met een draadloos oplaadstation en biedt vijf uur afspeeltijd bij een volume van circa 70 procent.

De muzikale en intelligente douchekop verschijnt binnenkort op de markt en dat voor een dikke 200 euro.

Of Alexa automatisch de watertoevoer zal stoppen zodra je mee brult met De Romeo’s, is nog niet geweten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."