Deze foto van Jitske Van de Veire was te bloot voor Instagram

Jitske Van de Veire klaagt de criteria aan die de social media hanteren om iemand te bannen.

“Vandaag ontdekt dat #instagram mijn profiel gigantisch onvindbaar heeft gemaakt”, schrijft Jitske op haar Instagram. “Ik pas niet meer in de ‘community richtlijnen’ door hetgeen ik post. Dus als je niet elke dag een outfit of the day of een mooie zonnige bikinifoto aan een schoon strand door de mensen hun keel ramt, pas je er niet in.”

Daarmee vat Jitske van de Veire, dochter van radioman Peter Van de Veire, haar verontwaadiging samen. Dat het uitgerekend Jitske moet overkomen, bevestigt dat haar acties nodig zijn. Jitske staat op de barricades om op te komen voor jezelf zoals je bent. Dan heeft ze het niet alleen over haar outing als lesbienne, maar ook over de krom getrokken regel in onze maatschappij dat schoonheid enkel zou gelden voor de ideale maten van modellen.

Tweemaal werd een foto van haar op Instagram verwijderd omdat die aanstootgevend zou zijn. Bij de derde keer, werd ze onvindbaar. Het was een foto van haar in bloot bovenlijf, maar wel met de borsten bedekt. Merkwaardig dat deze foto door Instagram zo’n groot probleem is, dat ze zelfs haar profiel ‘onvindbaar’ maken. Iedereen kent ondertussen de hypocriete regel van Instagram om foto’s met een zichtbare tepel meteen te verwijderen. Het bedrijf heeft een soort van interne zedenpolitie die waakt en ons beschermt tegen de tepelduivel.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

En daarmee is de kous af. Grab your @humo.be deze week om de hele foto te zien.

Een bericht gedeeld door Jitske Van de Veire (@jitskevandeveire) op

Dat is ook net waarom Jitske zo verontwaardigd is. Er was namelijk helemaal niets te zien. Ze gaat er dan ook vanuit dat zijn om andere redenen gebannen is. “Als je jezelf bloot geeft, taboes wil doorbreken, onderwerpen bespreekbaar wil maken en aandacht wil vestigen op de GIGANTISCHE onzekerheid hier op dit platform, pas je niet meer in”, post ze op haar Instagram. Haar pagina bestaat nog wel, alleen vind je ze niet meer als je haar naam intikt door een IT-truukje van Instagram.

Zij noemt zichzelf nu ‘Jitske het duivelskind’. De ironie wil dat Instagram door in te grijpen het omgekeerde bereikt van wat ze proberen.

Jiske besluit. “Zijn er geen grotere problemen in de wereld? Ik zie zoveel zoveel fijne accounts die niet meer zichtbaar mogen zijn en die zichtbaarheid zo hard WEL verdienen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More