Boomhutvakanties zijn hip. En we hebben het niet over vijf planken in een boom getimmerd met een deel roestige spijkers.

Neen, backpackers worden tegenwoordig verwent met stijlvolle boomhutten. Weg van alle lawaai en drukte. Op hoogte vrij kunnen ademen tussen de bladeren en genieten van een schitterend uitzicht. Meer heeft een natuurmens niet nodig. Over klassevolle boomhutten gesproken: wat denk je van de The Pinecone Treehouse, netjes verstopt in de prachtige bossen in het Amerikaanse Oakland?

Dit architectonische hoogstandje is gebouwd met de bedoeling om één te worden met de pracht die de natuur te bieden heeft. Deze geodetische hut in de vorm van een dennenappel bestaat uit kwaliteitsmaterialen zoals staal en Redwood uit Californië. ’s Ochtends een bad nemen kan haast niet frisser, aangezien de ingebouwde en handgemaakte badkamer deels binnen, deels buiten is. Alles kan en mag, want er zal enkel gefluit zijn van de vogeltjes in de boom.

Herinner jij zich nog het nieuws van die tuinketen die onbeschaamd vijf euro vroeg voor een paar dennenappels? Wel, deze is nog een stukje duurder mocht je de eigenaar willen worden, namelijk 152.000 euro. Tijd om je appeltje voor de dorst aan te spreken?

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."