Wetenschappers deden een ontdekking: wie bepaalde voeding eet, zou bijlange niet zo ziek worden van COVID-19.

Er zijn landen waar relatief veel mensen het loodje leggen door corona, en er zijn landen waar wel heel wat besmettingen zijn maar er relatief weinig mensen sterven door toedoen van het virus. Er is al heel wat over gezegd, geschreven en gegokt wat hiervan de oorzaak zou zijn: het ene land telt anders dan het andere, er zijn landen die bewust doden verzwijgen, enzovoort.

Dokter Jean Bousquet, ereprofessor aan de universiteit van Montpellier en voormalig WHO-expert, besloot een keertje te kijken naar wat er zoal in welke landen gegeten wordt, en dat een keertje te vergelijken met de cijfers van dodelijke corona-slachtoffers. Hij stelde een 25-koppig team samen om die klus te klaren.

Het team ontdekte dat er in landen waar veel zuurkool, rauwe kool, yoghurt of kefir geconsumeerd wordt, een lager sterftecijfer hadden.

Al die voedingsmiddelen zijn rijk aan antioxidanten. Maar er is meer. Deze specifieke dingen worden er al langer van ‘verdacht’ het ACE2-enzym te verlagen. Het corona-virus bindt zich aan deze receptor. En hoe minder het zich daar aan kan binden, hoe minder kans op ernstige klachten bij een besmetting.

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.