De mensen van Variety hebben een lijstje samengesteld met de acteurs en actrices die dit jaar het best betaald zullen worden om op de set te staan. Ondanks de gevraagde inspanningen blijft er ook in Hollywood een stevige loonkloof tussen mannen en vrouwen. Zo zien we dat er nog steeds heel wat mannen bovenaan in de lijst staan. De eerste vrouw is Emily Blunt, die 12 tot 13 miljoen krijgt voor A Quiet Place 2. Gal Gadot zou 10 miljoen dollar krijgen voor Wonder Woman 1984.

De lijst  geeft enkel het salaris weer dat de sterren dit jaar voor een enkele opdracht verdienen. Sommige zullen dit jaar meerdere films draaien. Dwayne Johnson en Tom Cruise nemen in 2019 zeker twee films op. The Rock zal voor iedere film zo’n 20 miljoen dollar ontvangen. Will Smith zal ook verschillende keren op de set staan dit jaar, zo zou hij voor Bright 2 maar liefst 35 miljoen dollar krijgen van Netflix.

Netflix wil dan ook op het eerste gezicht grotere bedragen neertellen voor de grote namen dan wat de traditionele Hollywood-studio’s bereid zijn te betalen. Zo krijgt Deadpool-ster Ryan Reynolds, voor de Netflix-film Six Underground  een salaris van 27 miljoen dollar.

Will Smith en Martin Lawrence kregen ooit 20 miljoen dollar voor hun optreden in Bad Boys. Beide acteurs stellen zich nu al content met wat minder om Bad Boys for Life van grond te krijgen. Tom Cruise verdiende in zijn hoogdagen ook een pak meer. In de jaren negentig verdiende Cruise zo’n 20 miljoen dollar per film. Voor het bescheiden bedrag van 12 miljoen dollar wil hij dit jaar nog wel eens de lucht in voor Top Gun: Maverick. Het is duidelijk dat zelfs de grote franchises niet meer de grote bedragen neerleggen voor hun sterren.

Soms zijn het de sterren zelf die voor minder willen werken. Zo heeft Ansel Elgort er geen probleem mee om ‘maar’ 5 miljoen dollar te verdienen om zo met Steven Spielberg te kunnen werken aan West Side Story. Ook DiCaprio en Brad Pitt namen genoegen met ongeveer de helft van wat ze gewoonlijk verdienen om toch mee te kunnen werken aan Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood.

Hieronder zie je het volledige lijstje van Variety.