“Een doel hoeft niet altijd bereikt te worden, soms dient het enkel als richtpunt.”

Dit is slechts één van de vele wijze citaten die legende en ongeëvenaarde krijger Bruce Lee de wereld heeft achtergelaten. Het charisma van deze kungfu-ster is zelfs vandaag nog altijd onmiskenbaar, zijn katachtige vechtstijl zelden overtroffen. Als hij in actie kwam op het scherm, verlamde hij zijn tegenstanders met zijn hypnotiserende uitstraling, doorboorde hij ze met een ijzeren blik en bewoog hij met zoveel souplesse en snelheid die je zelfs niet kan genereren met huidige computereffecten.

Kortom, de indrukwekkende kunsten van wijlen Bruce Lee rijzen tot eenzame hoogte en hoeveel helden kunnen zeggen dat ze Chuck Norris  flink billenkoek hebben gegeven? Mocht Lee nog steeds in leven geweest zijn, zou hij dit jaar zijn 80ste verjaardag gevierd hebben.

Daarom komt het horlogemerk Casio met een ode aan de krijger op de proppen. Maak kennis met een gelimiteerde G-Shock die volledig in het teken staat van den Bruce: de Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee. Het uurwerk heeft namelijk de zwart en gele kleuren van de iconische tracksuit uit de film: Game of Death. De kleuren rood en geel zijn ook aan de horloge toegevoegd. Dit zijn de kleuren van zijn vechtstijl: Jeet Kune Do.

Aan de binnenkant van het horloge staat één van zijn citaten gegraveerd in het Chinees: Using no way as a way, having no limitation as limitation. Het horloge kan dankzij het saffierglas net als Lee tegen een stootje, is volledig waterdicht en op te laden via zonne-energie. De tijdafstellingssysteem wordt dankzij de GPS automatisch gecorrigeerd.

Dit collector’s item komt beschikbaar in een beperkte oplage van 300 stuks en kost omgerekend 3.673 euro.  

Hoe laat is het? Tijd om je kung fu skills boven te halen!

1

Image 1 of 3

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."