De e-bike is immens populair geworden en heeft niet meer te kampen met dat ouderwets imago.

Waar hij eerst vooral voor ouderen was, zijn nu meer leeftijdsgroepen geïnteresseerd in de elektrische fiets. Steeds meer leerlingen gebruiken er dan ook eentje als transportmiddel. Want wachten op een bus of trein die nooit aankomt, werkt frustrerend.  Daarnaast hebben jongeren geen last van schaamte over elektrische trapondersteuning op de fiets. Want trappen? Ik word daar zo moe van…

Daar spelen fabrikanten als Rayvolt handig op in. Ze beweren net de elektrische fiets van de toekomst gelanceerd te hebben en als we alle bijhorende snufjes van X One fiets overlopen, kunnen we hen geen ongelijk geven. Deze fiets is veel meer dan slechts een accu met elektromotor.

In het frame is een display geïntegreerd en een camera. Via gezichtsherkenning kan het fietsslot worden geopend. Diezelfde software houdt ook nauwkeurig je hoofdbewegingen in de gaten tijdens het fietsen. Kijk je naar links of rechts, dan springen de richtingaanwijzers aan die bevestigd zijn aan beide uiteindes van het stuur. 

Niet slecht voor een fiets van amper 22 kilo en die met opgeladen accu een bereik heeft van 75 kilometer. Wil je niet dat zoon- of dochterlief als een gek naar school sprint? Geen nood, je kan via een beveiliging een maximumsnelheid toekennen aan de fiets.

De X One heeft al bijna 400% meer opgehaald dan beoogde budget op IndieGogo dus de interesse is er. 

Je kan zelf eentje reserveren voor een faire prijs van 2000 euro. En met wagens die niet meer welkom zijn in sommige grootsteden, is het geen overbodige luxe.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."