Deze jacuzzi heeft het mooiste uitzicht ter wereld (foto’s)

Wil je eens een vakantie ver, ver, ver weg van alle drukte, coronastress en opgeheven vingertjes van negen ministers van Volksgezondheid, maar jezelf nog steeds bevinden in een veilige bubbel?

Waarom dan eens niet opteren voor een bubble with a view? Opgepast, je zal volgende locatie niet snel tegenkomen op de social media en je moet er dan ook toevallig van horen om het bestaan ervan te ontdekken. Dit klein stukje hemel op aarde heet dan ook niet voor niets Raven’s Nest – The Hidden Village.

Tijdens onze autoreis doorheen het prachtige Roemenië was dit dan ook de perfecte tussenstop om eens volledig tot rust te komen. Want dit land heeft meer te bieden dan alleen maar bloedmooie dames

The Hidden Village ligt in het hart van het mythische Transsylvanië in een zeer hoog afgelegen berggebied. Er geraken is geen sinecure en met een modale gezinswagen over bergwegen rijden, amper zo breed als de kont van je ex, doet de zweetdruppels uitbreken achter het stuur. De steile rit is ongeveer zo’n 7 km omhoog en als je de pech hebt een tegenligger tegen te komen, dan wordt het een staarwedstrijd totdat iemand bezwijkt en helemaal terug achteruit moet rijden om plaats te maken.

Maar eens aangekomen, maken al die hartkloppingen plaats voor hartstilstanden, want dit is echt een adembenemende locatie die zelfs de meest getalenteerde CGI-artiesten nog niet op het witte scherm kunnen toveren.

Het dorpje, dat netjes is afgeschermd van pottenkijkers, heeft slechts één grote houten poort als toegang en eens je er door passeert, reis je als het ware terug in de tijd. Alle gastenverblijven bestaan uit gerenoveerde gebouwen uit de 18e en 19e eeuw en er is een traditionele eetruimte in de buitenlucht.

Ondanks de authentieke look zowel binnen als buiten je ‘hut’, ben je toch voorzien van alle luxe en natuurlijk wifi, want ook het land van Dracula moet meegaan met de tijd.

Geniet van de ongerepte natuur in het eigen bos, waar je hangmatten en talrijke schuilmogelijkheden vindt, evenals een openluchtbioscoop. Er zijn twee grote terrassen gebouwd op de rotsen, waar je kan genieten van het panorama van de Transsylvanische bergen. Een scène uit een Lord of the Rings film is er niets tegen.

De avonden kan je doorbrengen bij het kampvuur, een drankje drinken uit de natuurlijke waterbron van het hotel, of genieten van de zonsondergang bij de Raven’s Nest-vijver.

In het eigen restaurant The Dragon’s Tavern kan je genieten van authentieke Transsylvanische recepten, een scala aan Roemeense wijnen en lokaal gebrouwen bier.

Kers op de taart is natuurlijk de jacuzzi, hoog in de gezonde buitenlucht. In tegenstelling tot de moderne versies, is dit een ruime houten hot tub met plaats voor vier volwassenen. Mits reservatie, kan je hier een uurtje bubbelen met een uitzicht zoals je er nog nooit eentje gezien hebt.

Je weet wat te boeken volgend jaar.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More