Niet een, maar twee uiterst zeldzame pareltjes ontdekken: hoeveel geluk kan een mens hebben?

Het leven kan toch raar gaan. Neem nu onderstaand geval. Een man koopt enkele klassieke sportwagens. Hij wil ze door een mecanicien laten opknappen. Die mecanicien is echter ook een motorracer en op een dag doet-ie zijn laatste wedstrijd. De eigenaar van de auto’s gelooft niet dat er een andere mecanicien te vinden is die aan zijn auto’s werken kan.

Dat was in 1991. Nu, zevenentwintig jaar later, staan die auto’s daar nog steeds. Niet de minste bolides, zo blijkt.

Een Ferrari 275 GTB/2 uit de jaren zestig, bijvoorbeeld. Een voormalige vriend aan huis vertelt dat de eigenaar die ergens in de jaren tachtig voor 47.000 dollar kocht van de eerste eigenaar. Destijds veel geld natuurlijk, maar zulke Ferrari’s gaan tegenwoordig al snel een miljoen of twee.

Nog een krasse klassieker, is de AC Cobra 427. Geen replica zoals er duizenden rondrijden, maar een echte. Wel eentje waar wegens omstandigheden de verkeerde motor ingelepeld werd – de minder krachtige 428 – maar het blijft een originele AC Cobra.

Verder zien we ook nog een Triumph TR6, een Morgan en een BMW E30 staan. Deze schuurvondst overtreffen lijkt ons een onmogelijke zaak.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.