Last van zweetvoeten? Wel, wees gezegend dat je niet ‘geschapen’ bent als Jeison Rodriguez Hernandez, want dan heb je opeens een gratis waterbed.

De 22-jarige Venezolaan is 2.20 meter lang en staat in het Guiness Book of Records als de man met de grootste voeten ter wereld, met een schoenmaat van 68. Hij is verplicht om af en toe een reisje te boeken naar Nederland. In het Nederlandse Zutphen woont namelijk de enige schoenmaker ter wereld die schoenen voor Jeison kan maken.

Schoeisel fabriceren met maat 68 is uiteraard geen manicure. “Ze moeten stevig zijn want Jeison weegt natuurlijk meer dan ons, maar ze moeten ook zacht zijn want hij heeft diabetes. Zijn schoenen mogen dus nergens knellen, want anders krijgt hij meteen een ontsteking.” aldus de schoenmaker Georg Wessels. Komt daar nog eens bij dat beide voeten niet even groot zijn. Zijn rechtervoet meet 40,1 centimeter en zijn linkervoet 39,6 centimeter.

Op jonge leeftijd kreeg Hernandez al te maken met pesterijen op school vanwege zijn reusachtige voeten. Dit is allemaal te wijten aan een overactieve hypofyse waardoor hij letterlijk een ecologische voetafdruk heeft om U tegen te zeggen.

Een ding is zeker, wie met zijn voeten gaat spelen zal het geweten hebben.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."