Maar ook effectief.

Sion Monty was al niet van de magersten, toen hij voor het eerst vader werd. Het gelukkigste moment uit zijn leven, maar de kleine spruit eiste wel heel wat tijd op. Daarnaast had Monty ook nog eens zijn zaak te runnen. Hij had amper beweging en hij at ook nog eens ongezond: een keer of vier per week fastfood. Zes maanden na de geboorte van zijn zoon woog hij 95 kilogram. Op een half jaar tijd was hij 15 kilogram bijgekomen.

Toen besefte Sion Monty dat het dringend tijd was om daar wat aan te doen, nu hij nog niet te dik was om te bewegen. Alleen: wat zou hij gaan doen? En wanneer? Zijn zaak runnen slorpte veel van zijn tijd op en de weinige vrije tijd die hij had, die bracht hij liever met zijn zoon door dan in de fitness.

“Waarom kan ik niet gewoon gaan lopen met dat kind?” vroeg hij zich plots af. En toen had hij het gevonden: kleine spruit in de buggy, joggingbroek en –schoenen aan en gààn! “Lopen is goed om dat buikje weg te werken en als ik intussen nog iets voortduw, dan zal het nog beter zijn”, was de gedachte. En terwijl was hij gewoon met zijn zoontje natuurlijk.

Het bleek nog te werken ook: de kilo’s vlogen er af. Dat gaf Monty zoveel moed, dat hij fanatieker werd, op zijn voeding ging letten en de fitness ging bezoeken.

Bovendien zag de zakenman in hem nieuwe kansen. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen fitnesszaak, waar hij zijn eigen voedingssupplementen en zijn eigen fitnessoutfits verkoopt. En zeggen dat het dus allemaal begon met de buggy al lopend voortduwen.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.