Tijdens onze dagelijkse digitale wandeling op Instagram, kwamen we plots deze schoonheid tegen. Het profiel van de Vlaamse brunette vermeldt namelijk ‘nurse’, en verpleegsters zijn dezer dagen erg hot, toch?

Wie is Virginie?
“Een West-Vlaamse 27-jarige mama van twee zoontjes. Single. Teleurgesteld geweest in de liefde, maar open voor een nieuwe relatie. Uiterlijk speelt daar niet zo een rol bij, wel de eerlijkheid.” En de vibe moet ze voelen trillen tot in haar mooie kleinste teen.

Maar heren, hou jullie stier gerust op stal als jullie haar énkel op jullie hoorns willen rijgen. Deze toreador wil uitsluitend iemand die haar op handen draagt en haar het gevoel geeft de belangrijkste te zijn.

Maak haar geen blazen wijs, want ze heeft wat ervaring met forensische patiënten. Haar werkomgeving is een gesloten instelling waar ze als psychiatrische verpleegkundige samen met de arts een diagnose stelt en mede bepaalt welke therapie nodig is voor herstel. Zo geschiedt en met volledige overgave.

Haar studies en bijhorende diploma waren pas iets dat ze uiteindelijk kon realiseren eenmaal ze vanonder de tirannie van haar ex kon glippen: hij wilde liever een schoon kind aan de haard. Mispoes dus, beste ex.

Een spontane vraag die bij ons opkwam was -hoe zou je zelf zijn- of ze nog niet oneerbaar benaderd werd. Eerlijk en lief als ze is, verklapt ze ons dat het gelukkig bij enkele liefdesbrieven is gebleven.

Wat ons dan ook even bezig hield, was of ze het gewicht van haar beroep niet meenam naar huis. Minderjarigen die reeds een delict op hun geweten hebben, zijn niet bepaald zachte doetjes…

Eerlijkheidshalve moet ze toegeven dat dat soms wel het geval is. Niet dat dat negatieve invloed heeft op de opvoeding van haar oogappels, soms helpt het zelfs wel. Haar oudste zoontje werd vorig jaar namelijk gediagnosticeerd met autisme. Het sterkt haar om situaties te begrijpen en ermee om te gaan.

Of ze dit heel haar leven zal volhouden? Nope. Haar grote droom is om dit een jaar of tien vol overgave nog te blijven doen, maar dan al haar passie voor mode te vertalen in een eigen kledingzaak. Haar passie is namelijk mode. En fotoshoots.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.