En het heeft niks met veiligheid te maken.

Als we een dikke persauto onder onze kont geschoven krijgen, dan durven we daar wel eens mee richting Duitsland te rijden. Niet alleen om ermee over de Nürburgring te boenderen – zoals we met deze M2 deden – maar ook om de vierwieler in kwestie op de Autobahn de sporen te geven.

Bij onze oosterburen zijn er namelijk heel wat stukken snelweg waar er geen maximumsnelheid geldt en je bijgevolg kunt doorknallen tot een begrensde 250 km/u, zonder kans te maken op een gepeperde rekening nadien.

Als het van de Duitse groenen afhangt, is het deze maand nog uit met de pret. Zij hebben een voorstel op hun planning gezet voor 18 oktober: overal maximaal 130 km/u. Ze willen dat deze maatregel eind deze maand ingaat, en zelf achten ze de kans groot dat dit nog gaat gebeuren ook. De reden? Uitstoot natuurlijk.

De Duitse ‘blauwen’, de FDP, vindt dit echter maar een idioot plan. Bovendien zouden de effecten van een maximumsnelheid op de uitstoot, helemaal niet zo spectaculair zijn als de groenen willen doen uitschijnen. Afwachten dus…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.