“Excuseer, moeten er nog extra frieten bij de mayonaise, mevrouw?”

Een vraag die in de frituur de wenkbrauwen zou doen fronsen, maar niet in het bijzijn van Michelle “Cardboard Shell” Lesco.  Deze kleine wiskundelerares staat in de top tien van de International Federation of Competitive Eaters (IFOCE), mensen die dus alles binnen schrokken op een korte tijdspanne en wiens wc-bril al meer heeft afgezien dan die van ons Maggie.

Dat ze haar plek als competitief vreetbeest meer dan verdiend heeft, kan ze bewijzen door drie Guinness World Records-titels op haar naam te tonen. Zo is ze de snelste eter ter wereld van een bord spaghetti en dat in 26.69 seconden. Ook is ze recordhoudster in het snelst eten van een hotdog zonder gebruik van handen (21.60 seconden).

Maar haar opmerkelijkste record is dat ze in drie minuten er in slaagde maar liefst 2,448 kg mayonaise binnen te slikken. Dat lukt Hot Marijke zelfs nooit in haar hoogdagen. Dat is het equivalent van 3,5 potten.

Niet slecht voor een juffrouw van amper 1,62 meter groot en zo dun als een panlat. Ze beweert dat ze haar talent niet te danken heeft enkel aan haar snelle stofwisseling, maar ook aan de vele trainingen die voorafgaan aan een vreetwedstrijd.

Verandering van spijs doet eten? Dat betwijfelen we na het zien van onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=6Nth3Iqw5v4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."