Een milkshake is niet meteen het eerste waar u aan denkt tijdens deze koude periode, maar in Hollywood schijnt nu eenmaal altijd het zonnetje. 

Daar bevindt zich namelijk de Powder Room Bar, een eetgelegenheid waar u diep in de buidel moet tasten. Kleingeld dus voor het vaste cliënteel, wat bestaat uit rijke filmsterren en high society. Zo staat er The Velvet Goldmine op de dessertenkaart. 

Het kost de maker van zo’n milkshake ongeveer veertig minuten om deze lekkernij te maken. Een kristallen glas met daarin speciale Amedei Porcelina chocolade (75 euro per halve kilogram).  Vervolgens worden er vier bolletjes English Lavender en Tahitian Vanilla organic ice aan toegevoegd, volledig ambachtelijk gemaakt in de Powder Room zelf. Als laatste worden er gekarameliseerde bananen en Belgische chocoladetruffels aan toegevoegd.

Maar het duurste ingrediënt bewaren we voor het laatste. 30ml Rémy Martin LOUIS XIII cognac. Een fles daarvan kost maar liefst 2.600 euro. Buiten deze enorm zeldzame cognac wordt er ook Barcardi Reserve Limitada, 15 jaar oude Drambuie whisky en een selectie 15 jaar oude Speyside Malt whisky’s aan toegevoegd. Tenslotte wordt het boeltje besprenkeld met 24-karaats eetbare goudvlokken.

Als souvenir krijgt u na de rekening nog een klein cadeautje in de vorm van een Waterford Crystal chalice Swarovski kristallen cocktail ring mee naar huis. 

Vertel nog eens.. waarom maakt geld niet gelukkig?

1

Image 1 of 6

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."