Inge Brocken had misschien beter een keer of twee nagedacht vooraleer ze die tweet verstuurde.

Marc Van Ranst werd gisteren geconfronteerd met een hitlergroetende man. Dat nieuws kan onmogelijk iemand gemist hebben: het stond ogenblikkelijk in alle kranten, en was te horen en te zien op nationale tv en radio. De politie werd onmiddellijk aangemaand om de levensgevaarlijke hitlergroeter op te sporen. Even verwachtten we dat ook het leger zou ingezet worden om de kerel te klissen, maar dat bleef dan toch uit.

Hitlergroeten is natuurlijk verre van oké. En iemand met de dood bedreigen is ook heel erg fout. Vlaanderen kroop dan ook massaal in zijn digitale pen. Er waren mensen die vonden dat de hitlergroeter op zijn minst levenslang op water en brood moest, maar er waren ook mensen die vonden dat Marc Van Ranst het misschien zelf een heel klein beetje had uitgelokt met zijn recente, communistische uitspraken.

N-VA-schepen van Beveren, Inge Brocken, behoorde duidelijk tot het laatste kamp. “Arme Marc Van Ranst, Calimero! Bijna medelijden. Je oogst wat je zaait”, tweette ze.

Aangezien Van Ranst sneller twittert dan zijn schaduw, kon zijn antwoord niet lang uitblijven: “Dit is een reactie van een N-VA schepen in Beveren. Het is volgens haar mijn eigen fout dat mensen mij willen kapotmaken en daarna even spontaan heilhitleren. Schaam u, mevrouw Brocken!”

Inge Brocken, die besefte blijkbaar dat ze serieuze brocken had gemaakt en verwijderde haar tweet weer. Te laat natuurlijk, want screenshots van de tweet gaan als een galopperend vuur het wereldwijde web rond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.