Een onrustwekkende wetenschappelijke publicatie van BMJ Case Reports, waar zelfs CNN uit citeert. 

“Nerf-geweer kan schade aan oog opleveren”, luidt de conclusie. De artsen van het Moorfields Eye Hospital beschreven dan ook drie gevallen waarbij de patiënt van nabij werd beschoten en in het oog werd geraakt. Bij alle drie was er letsel aan het oog: bloed in oogkamer en kneuzing van het netvlies. In een geval waren de ogen zelfs gesloten. Sommige Nerf-geweren schieten dan ook schuimdartjes met een snelheid van 70 km/u af.

De volgende Nerf Rival-blaster is dan weer wat veiliger op dit vlak, daar het enkel schuimballetjes kan afvuren. Maar niettemin waan je jezelf Arnold Schwarzenegger vs de Predator met de Prometheus MXVIII-20K-blaster in je handen. Het ‘speeltje’ is volledig gemotoriseerd en er kunnen maar liefst 200 balletjes in het gemakkelijk te laden magazijn. De blaster van 250 euro wordt geleverd met een oplaadbare NiMh-accu, dus batterijen inslaan voor deze bad mofo is niet nodig.

Die vervelende huiskat moet wel gaan lopen eens het een salvo high-impact balletjes tegen 30 km/u achter haar gat aan krijgt, of je kunt ontslag op je kantoor nemen zoals John Rambo het zou doen. Het enige nadeel? Na een halve minuut knallen, ben je al genoodzaakt alle 200 balletjes te gaan zoeken. Dat oogt dan weer wat minder stoer.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."