Valt er jou wat op?

Het is al niet meer de eerste keer dat Marc Van Ranst de status van BV heeft. In 2009 was er de Mexicaanse griep, en ook toen mocht de viroloog zowat dagelijks zijn zegje doen op tv.

Achteraf bekeken was niet iedereen het eens met wat hij allemaal verkondigde. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten eiste toen zelfs het ontslag als ‘Interministerieel Commissaris Influenza’ van Van Ranst. “Van Ranst is zijn fouten en zijn chaotische beheer aan het maskeren, door de fout af te schuiven op de dokters, die bericht en tegenbericht krijgen, foute uitleg of zelfs regelrechte leugens”, klonk de aanklacht toen.

Uiteindelijk verdween de Mexicaanse griep, en geraakte Van Ranst weer zo’n beetje in de vergetelheid.

In 2011 kwam de Amerikaanse thriller ‘Contagion’ uit. De film gaat over een vrouw die terugkeert uit Hong Kong en ziek wordt. Ze blijkt besmet met een nieuw, redelijk dodelijk virus. Een pandemie staat voor de deur, maar door miscommunicatie van allerlei aard verspreidt de paniek zich uiteindelijk sneller dan het virus, en valt de samenleving helemaal uit elkaar.

Een jaar later kwam de film uit op dvd, en Marc Van Ranst nam een aantal filmpjes op om die te promoten. Daarbij vallen ons twee dingen op. Eén: Marc Van Ranst had in 2012 al zijn voortanden nog en twee: Van Ranst zou een prima acteur geweest zijn.

Voor de volledigheid doen we er ook nog de trailer van de film bij:

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.