Deze peperdure klassieker heeft wel een heel bizar verleden (foto’s)

Hij moet minstens zes keer meer kosten dan zijn soortgenoten.

Deze Mercedes SL500 van de generatie R129 wordt thans verkocht door veilinghuis Coys. De Benz moet minstens 45.000 Britse ponden – een slordige 77.000 euro – opbrengen. Dat is nogal veel, als u weet dat u elders een net exemplaar kunt buitenslepen voor pakweg 12.000 euro. Wat er dan zo speciaal is aan dit knalrood exemplaar? De kilometerstand. Nauwelijks 80 mijl – omgerekend 128 kilometer – op de teller.

Ook dat is op zich niet zo heel speciaal. Maar wel de reden waarom de Benz nog zo maagdelijk is. Volgens Coys kreeg een Britse dame deze SL500 gloednieuw voor haar verjaardag. Op een dag parkeerde ze de auto in haar garage in Londen. Toen ze enkele dagen later opnieuw een toertje wilde doen met haar Duitse roadster, vond ze toch de sleutels niet meer zeker! In de plaats van dan maar nieuwe sleutels te bestellen, liet ze de auto gewoon in de garage staan. 21 jaar lang. (SL)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More