Deze Post-it Extreme Notes zijn hitte-, water- en koudebestendig (foto’s)

Desondanks we in een digitaal tijdperk leven, kunnen we het niet laten om nog steeds een Post-it te gebruiken. De bekende plaknotitie van 3M is dan ook verdomd handig om ons te doen herinneren aan dat ene ding dat we zeker niet mogen vergeten.

Wist u trouwens dat de Post-it per ongeluk ontdekt werd? In de jaren tachtig had het bedrijf 3M de intentie om een zeer sterke lijm te ontwikkelen voor diverse toepassingen. Dr. Spence Silver ontwikkelde een lijmsoort die bestond uit zeer kleine, kleverige bolletjes maar die bleek uiteindelijk te zwak te zijn. Vier jaar later kwam een collega van Silver op het idee om zijn zelfklevend middel te gebruiken om een betrouwbare boekenlegger te maken. Het idee voor de Post-it toepassing was geboren.

3M heeft nu, zoveel jaar later, de Post-it Extreme Notes geïntroduceerd. Volgens 3M blijven deze plakbriefjes op zowat elke oppervlakte kleven, zelfs hout en steen, op voorwaarde dat oppervlakte niet nat is. Nadien kunnen zelfs regen, hitte en vriestemperaturen deze krachtige Post-it niet van zijn plaats doen wijken. 

1

Image 1 of 3

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More