Deze prachtige Porsche brengt eerbetoon aan Ben Pon Jr. (foto’s)

Net op de dag dat de zeventigste verjaardag van de eerste Porsche-importeur ter wereld te vieren viel, overleed de importeur zelf. Deze Porsche 911 Carrera 4S brengt een eerbetoon aan de man.

Op dertig september 2019 bestond Pon Porsche Import uit het Nederlandse Wassenaar exact zeventig jaar. Net op die dag wisselde voormalig directeur Ben Pon Junior het tijdelijke voor het eeuwige.

Om een eerbetoon aan de man te brengen, zullen er nu twintig stuks gemaakt worden van de Porsche 911 Carrera 4S Ben Pon Jr.

Deze krijgen dezelfde laklaag als de allereerste Porsche 356 ‘Knickscheibe’ die in het jaar 1949 werd geïmporteerd uit Duitsland: ‘Fischsilbergrau’. Het interieur kreeg ruitjesbekleding van destijds. Voorts moeten enkele emblemen verklappen dat het om een speciaal exemplaar gaat.

Aanvankelijk was men van plan om het bij één exemplaar in deze kleurstelling te laten, om de zeventigste verjaardag te vieren. Maar nu zullen er dus nog negentien bijkomen.

De prijs van dat moois werd nog niet bekendgemaakt.

1

Image 1 of 11

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More