Deze radiator mijnt cryptomunten om uw huis te verwarmen (video)

Het mijnen van cryptovaluta kost enorm veel energie. Een Bitcoin-transactie gebruikt nu evenveel stroom als uw huis in één week verbruikt, ongeveer 215 kWh. Dat is meer dan genoeg stroom om de batterij van twee Tesla’s vol te krijgen. Al die energie wordt op zijn beurt weer omgezet in hitte.

De bollebozen bij de Franse start-up Qarnot hebben nu een manier gevonden om deze warmte te benutten. De Qarnot QC-1 is een modern ogende radiator, maar in tegenstelling tot de klassieke versies zit er geen watersysteem in. Wel slechts twee Sapphire Nitro en Radeon RX 580 grafische kaarten. Volledig geruisloos verbruikt het toestel maximaal 650 Watt en gebruikt alle energie die vrijkomt bij het minen van cryptomunten op een positieve manier door het huis van de gebruiker te verwarmen.

Via een app bepaalt u de temperatuur en volgt u in realtime de wijzigingen op de cryptomarkt. Enkele minuten schijnen voldoende te zijn om te gaan minen en het warm te krijgen.  De radiator kost u 2.900 euro. Of u deze investering terugwint is dan weer afhankelijk van de koerswijzigingen. Bij een eventuele stijging zal u er warmpjes inzitten, zowel letterlijk als figuurlijk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More