Je zou het haast niet zeggen als je rondrijdt op onze wegen, maar Porsche kan een 911 ook afleveren in andere kleuren dan grijs, donkerblauw en zwart.

In 1991 besloot de Duitse autobouwer eens écht gek te doen met hun aangeboden kleuren. De toen nieuwe 911 kon ook besteld worden in bijvoorbeeld mintgroen en dit roze, wat officiaal ‘Rubystone Red’ heet.

Er waren destijds niet echt veel mensen die voor zo’n blitse kleur gingen: ook toen werd er al liever voor ‘veilige’ grijstinten gekozen. Het gevolg is nu echter, dat de inmiddels klassiekers die destijds origineel met zo’n opvallende laklaag afgeleverd werden, gewild zijn wegens nog zeldzamer.

Hier kijken we naar een 911 Carrera RS uit 1992. De auto heeft drie eigenaars gehad, en nog geen 48.000 kilometer aan asfalt geslikt.

De RS onderscheidde zich van de ‘gewone’ omwille van onder andere een gewichtsreductie en zet daardoor amper 1.230 kilogram op de weegschaal. Daardoor snelt de auto met en 260pk sterke zescilinder boxer in 5,4 seconden naar de honderd, en haalt-ie een top van 260 km/u.

De wagen wordt zaterdag 21 september geveild in Monteira, Portugal. Verwachte opbrengst? Ergens tussen 200.000 en 250.000 euro.

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.