We zijn niet echt fan van spinnen hier op de redactie, zeker niet als ze eruit zien als deze 10 harige joekels.

Maar als ze komen in de vorm van een schattige robot met een belangrijke functie, dan zijn we geneigd een uitzondering te maken. Er bestaan al bloempotjes die door middel van emoticons laten weten wanneer de plant nood heeft aan water. Maar wat met zonlicht? Want de lichtbehoefte van een kamerplant is even groot als de Vlaamse geldtransfer behoefte van de PS.

Robottechnicus Tianqi Sun heeft daarom de Hexapod Robotic Plant Holder ontworpen. Hij kreeg zijn ingeving tijdens een expositie toen hij medelijden krijg met alle planten en bloemen die er aan hun lot werden overgelaten en simpelweg een droge dood stierven.

Zijn robot draagt niet alleen de plant naar de zon, maar als die gevonden is draait de bovenkant ook rond om te zorgen dat de plant aan alle kanten zonnestralen kan vangen. Ideaal voor de vergeetachtige singles die oog hebben voor andere bloempjes dan die van hunzelf. Maar de spin werkt ook omgekeerd en zoekt de schaduw op tijdens een hittegolf bijvoorbeeld.

De sensoren van de Hexa kunnen ook registreren wanneer het water volledig op is in de pot en dat laten ze weten aan de eigenaar door middel van een boos dansje uit te voeren. De robot is ook voorzien van een infraroodsensor, een 720p camera met nachtvisie en meerdere USB-poorten om in de toekomst zijn functies te kunnen uitbreiden.

Voorlopig heeft Tianqi Sun alleen nog maar een prototype ontworpen, maar het is enkel een kwestie van tijd eer de grote investeerders hem gaan benaderen.

Goed nieuws dus voor de illegale cannabiskwekers die tijdens een inval hun planten kunnen vragen om zich te gaan verstoppen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."