En zo ontstaat er een bom voor op de openbare weg.

Om vaste voet aan de grond te krijgen in Amerika, richtten Toyota en Honda er hun luxemerken Lexus en Acura op. Bij Nissan beseften ze dat ze hetzelfde moesten doen om de concurrentie te kunnen aangaan. In 1989 introduceerden ze Infiniti.

Hoewel Infiniti dus eigenlijk Nissan is, wil dat niet zeggen dat ze geen eigen projecten opstarten. Maak kennis met Project Black S.

De motor die tegenwoordig in de Formule 1 gebruikt wordt, krijgt nog meer hulp dan enkel die van een turbo. Zo wordt er stroom opgewekt uit de kinetische kracht van de remmen én op de enorme hitte die de uitlaatgassen produceren. Die stroom laadt een kleine accu, die op haar beurt een elektrische motor van stroom voorziet. Die geeft de benzinemotor bij het optrekken een boost nog voor de turbo erin hakt, om zo het turbogat te dichten.

Infiniti bouwde nu een soortgelijk systeem voor auto’s die straatlegaal zijn en noemt het ‘Dual Hybrid’. Dankzij dit systeem heeft deze Project Black S geen 405pk meer onder de kap, maar wel 563pk.

Infiniti beweert hiermee de eerste autofabrikant te zijn die deze F1-techniek gebruikt in een auto voor op de openbare weg.

Deze Project Black S is – zoals de naam al doet vermoeden – slechts een project. De verknutselde Q60 zal niet in productie gaan, maar dient als studiemateriaal. Infiniti laat wel uitschijnen dat er een geheel nieuwe sportwagen zal komen, die deze techniek effectief aan boord zal hebben.

1

Image 1 of 5

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.