170 euro voor een rit van ongeveer 2,5 kilometer: dat is wel heel veel.

Wanneer u in de hoofdstad van Engeland bent kunt u opteren voor een London Cab, maar veel toeristen opteren ook voor een riksja voor korte stukjes. In tegenstelling tot een taxi hebben deze riksja’s geen officiële teller. En als u dan op voorhand geen prijs afspreekt voor een rit, dan kunt u bij aankomst wat voor hebben.

Dat is ook wat er gisteren gebeurde. Een jongen van twaalf en een meisje van dertien, lieten zich voor een tocht van ongeveer 2,5 kilometer voeren door zo’n riksja. Op de plaats van bestemming vroeg hij 150 pond – wat overeenkomt met 170 euro – voor de rit van tien minuten.

De kinderen begonnen te discussiëren en de riksja-rijder bedreigde hen en uiteindelijk gaven ze de volle som maar. Dat was enkel buiten de tussenkomst van een toevallige passant gerekend. De riksja-rijder dreigde ermee erop te meppen en zelfs de politie te bellen. Maar uiteindelijk besefte hij dat hij waarschijnlijk zélf de klos zou zijn als hij de geüniformeerde heren zou bellen en gaf hij 120 pond terug.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.