Uit een grootschalig onderzoek naar stilte-ervaringen blijkt dat zeven op de tien Vlamingen enorm verlangen naar rust en stilte.

Als we tussen de regels van het onderzoek in lezen, blijkt dat de smartphone de grootste boosdoener is. Door de constante stroom van piepjes en trillingen bezorgt het ons elk moment van de dag prikkels en activiteit alom in de hersenpan. Bye bye smartphone, welkom rust. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, daar het verslavende ding haast een verlengde is geworden van onze hand.

Met de volgende telefoonhoes lijkt dat inderdaad ook zo te zijn, want de Skin Phone Case ziet er niet alleen uit als onze huid maar het voelt ook zo aan. Dat is niet alles, het reageert zelfs op aanraking.

De uitvinder is Marc Teyssier, werkende bij Telecom Paris. Waarom hij in hemelsnaam een vleesachtige en vooral creepy hoesje heeft ontworpen, is redelijk simpel: “Ik wilde gewoon in mijn telefoon knijpen”.

Volgens ons heeft iemand dringend nood aan een vriendin, maar dat verandert niet het feit dat het ontwerp uniek in zijn soort is. Het hoesje dat de achterkant van de telefoon bedekt heeft een zachte interface die, wanneer aangesloten op een computer, kan worden gebruikt als een laptop-touchpad. Of als een afstandsbediening voor alle typische aanraak-opdrachten, zoals tikken om te selecteren, schuiven om te scrollen of knijpen om in en uit te zoomen.

Je kan de huid ook verbinden met een avatar op de computer. Behandel je de huid slecht zoals erin knijpen, zal de avatar boos reageren. Strelen zorgt dan weer voor een glimlach.

De uitvinding kan nuttig blijken in levensechte prothesen of om een zekere moordmachine uit de toekomst met Oostenrijks accent te bekleden.

Iemand de huid vol schelden aan de telefoon, is daarentegen nog nooit zo leuk geweest.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."