Deze telefoons stoten de meeste straling uit

Een aantal jaar geleden waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie voor de eerste keer dat gsm-straling mogelijks kanker zou kunnen veroorzaken. Andere onderzoeken tonen dan weer geen negatieve gezondheidseffecten ten gevolge van gsm-straling aan. Op de vraag hoe schadelijk de straling van uw mobiele telefoon is, kan de wetenschap nog geen duidelijk antwoord geven.

Wat we wél met zekerheid weten, is dat elke smartphone een verschillend stralingsniveau heeft. Bent u iemand die zijn toestel dag en nacht bij zich heeft maar zich toch zorgen maakt over het effect van de straling op uw gezondheid? Onze Duitse vrienden hebben dit voor u onderzocht.

De Duitse overheidsorganisatie voor stralingsbescherming heeft namelijk een mooi overzicht gemaakt van telefoons met het hoogste en het laagste stralingsniveau. De 5T van de Chinese fabrikant OnePlus staat bovenaan het lijstje te euh… stralen. Op nummer twee vinden we een ander Chinees toestel: de Huawei Mate, gevolgd door de Lumia 630 van Nokia. De iPhone  staat drie keer in de top 10. In de lijst met telefoons met de minste straling komt de iPhone echter niet voor. De concurrenten Samsung en Sony staan wel bovenaan in dit lijstje.

Hieronder kunt u de resultaten bekijken.

1

Image 1 of 2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More