Instappen en wegrijden, voor amper 395 euro.

In 1998 kwam de Italiaanse autobouwer Fiat met iets heel bijzonders op de markt. Een auto die plaats kon bieden aan zes inzittenden én hun reisbagage, op een totale lengte van net geen tien meter. Hij kreeg ook – zelfs voor Italiaanse normen – een extravagant uiterlijk dat bijlange niet door iedereen gesmaakt werd, wat hem een jaar later de bedenkelijke titel ‘Lelijkste auto’ opleverde.

De Fiat Multipla bleek ook nog eens een duurzame auto. De feiten dat er nog relatief veel exemplaren rondrijden én dat-ie niet bijster gewild is, maken hem een goedkope occasie.

Neem nu dit geval. We kijken hier naar een 1.6-liter grote benzine met 103pk en met exact 254.189 kilometer op de teller. Ooit had de auto een blauwe kleur, maar hij werd verbouwd tot ‘De rode stier’. Op de foto’s is duidelijk te zien waarom de wagen deze naam kreeg.

Ideaal voor wie er deze zomer nog op uit wil trekken en veel ruimte nodig heeft, maar geen al te groot budget. De prijs bedraag namelijk een luttele 395 euro. Iets uniekers gaat u niet vinden voor dat geld, toch?

1

Image 1 of 11

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.