Het was eigenlijk de bedoeling dat de auto in kleine oplage zou gebouwd worden, maar het bleef uiteindelijk bij dit ene exemplaar.

Een Tesla Model S is een sedan, en hij is alleen in deze carrosserievariant verkrijgbaar. Bij het Nederlandse RemetzCar vonden ze dat een beetje jammer: in de Lage Landen is een break immers heel erg populair.

Ze kochten een Model S, zetten er de slijpmolen in de achterkant, en maakten het zo ontstane gat op een andere wijze weer dicht. Het resultaat: een eigenlijk best wel fraaie shooting break.

Enig nadeel: een Tesla Model S is al niet bepaald een goedkope auto, en de ombouw kost ook aardig wat centjes. De auto moest in totaal een hele dikke 200.000 euro kosten, en dat had niemand ervoor over. Uiteindelijk bleef het dus bij dit ene exemplaar.

We kijken hier naar een Tesla Model S85 Performance uit 2013, die het neusje van een 2016-model kreeg. Met een batterijpack van 85 kWh en 422 paardjes op de achterwielen, komt-ie in theorie 438 kilometer ver op één laadbeurt. Op de teller staan amper 60.000 kilometers.

Wat er ervoor vragen bij JB Classic Cars? 224.521 euro.

1

Image 1 of 5

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.