Dat er een smak geld valt te rapen door alleen maar te gamen, kon u hier al lezen. Maar wie zijn die jongens? We zetten voor u de vijf best verdienende gamers op een rij.

Als u veel – héél veel –geld wil verdienen, dan moet u zich verdiepen in het spel Dota 2. Defense of the Ancients 2  is een vervolg op het Warcraft III -scenario en wordt gespeeld met twee teams van telkens vijf spelers. U kan met uw team zo’n zes miljoen dollar per toernooi verdienen.

5. Li Peng alias iceice

De Chinese topgamer passeerde de laatste twee jaar vlot langs de kassa. De fans kennen hem van de teams ‘Big God’ en ‘Wings Gaming’.  Li Peng won ‘The International’ in 2016 en nam de cheque van 1.827.800 dollar mee naar huis.

Totale winst: 1.935.526 dollar

Game: Dota 2


4. Sumail Hassan alias SumaiL

Toen deze jonge Pakistaan werd opgenomen in het ‘Evil Geniuses’-team stelden veel kijkers zich daar vragen bij. Had de jonge knaap voldoende ervaring opgedaan in de internetcafés van Pakistan? Hij werd miljonair op zijn zestiende.

Totale winst: 2.287.947 dollar

Game: Dota 2

3. Clinton Loomis alias Fear

De Amerikaan is professioneel gamer sinds 2008. Clinton wordt aanzien als een van de grootste Dota 2–spelers ooit. Hij is sinds vorig jaar op pensioen als pro-gamer en is nu trainer van het ‘Evil Geniuses’-team.

Totale winst: 2.383.155 dollar

Game: Dota 2

2. Peter Dager alias ppd

Peterpandam begon zijn professionele gamecarrière in 2012. Peter was een topspeler en verdiende vlotjes geld. In september 2016 gaat ppd op pensioen. Sinds december vorig jaar is hij de CEO van ‘Evil Geniuses’ en moet hij zorgen dat het team aan de top blijft.

Totale winst: 2.607.145 dollar

Game: Dota 2

1. Saahil Arora alias UNiVeRsE

Het grootste prijsbeest is de Amerikaan UNiVeRsE. Net zoal de vorige grootverdieners behoort UNiVeRsE tot het ‘Evil Geniuses’-team. In 2016 stapte hij even over naar de concurrenten van ‘Secret’. Maar hij keerde al vrij snel terug.

Totale winst: 2.618.120 dollar

Game: Dota 2