Elektrisch rijden is de toekomst, zoveel is zeker.

Tesla is nog steeds pionier wat betreft elektrische auto’s. Ze hebben het een tijdlang moeilijk gehad met de productie van de Model 3, de wagen die voor een breed publiek toegankelijk moet worden, maar die komt nu eindelijk toch een beetje op gang.

Maar ook bij Volvo beseffen ze dat elektrisch rijden de toekomst is. Zij zullen volgend jaar met de Polestar 2 op de proppen komen. Een auto die bedoeld is als rechtstreekse concurrent voor de Model 3.

Die zal er in verschillende smaakjes komen, met prijzen tussen de 35.000 en 55.000 euro. De goedkoopste zal maar liefst 560 kilometer ver geraken op één batterijlading, terwijl de duurdere versies 400pk aan electro-power krijgen.

Qua looks zou de wagen hard gaan lijken op de Volvo 40.2 concept, die twee jaar geleden werd voorgesteld.

CEO Goodman is ervan overtuigd dat de auto een verkoopknaller zal worden. “Vorig jaaar werden er vier miljoen elektrische auto’s verkocht. Er wordt verwacht dit er tegen 2015 zo’n 29 miljoen per jaar zullen zijn.

Wat Polestar betreft: dat is het sub-merk van Volvo dat zich nog niet zo lang geleden toespitste op het uitbrengen van potentere versies van bestaande Volvo-modellen en die meestal een felblauwe kleur kregen. Maar nu wordt met Polestar dus de elektrische weg ingeslagen. Zo werd er eerder al de Polestar 1 voorgesteld: een prachtige oupé met een hybride aandrijflijn.

1

Image 1 of 3

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.