Whisky gigant en producent van Scotch Whisky Jonnie Walker kondigt aan dat ze een bedrag van 500.000 euro ter beschikking stellen voor bars en horecazaken in België en Nederland, die getroffen zijn door de huidige Covid-19-crisis.

Een mooi gebaar van Scotch Whisky Jonnie Walker die 500.000 euro vrijmaakt voor horecaondernemingen en zorgt voor gratis toegang tot de onlinecursussen van de Diageo Bar Academy. Deelnamevoorwaarden zijn beschikbaar op https://www.johnniewalker.com/nl-be/johnnie-walker-trade-pledge/. De acties van Johnnie Walker zijn een vervolg op de reeks initiatieven die het moederbedrijf, Diageo, lanceert om de horeca-industrie door deze moeilijke tijd heen te helpen.

“Het is nu, meer dan ooit, van vitaal belang om hen te helpen die al jarenlang samen met ons zijn. Wat we vandaag aankondigen is een eerste stap in onze inspanning om zoveel mogelijk mensen in het vak te ondersteunen.”

Dan Hamilton, Managing Director voor Diageo Northern Europe, vertelt: “200 jaar geleden, toen John Walker in moeilijke tijden belandde na de dood van zijn vader, verzamelde zijn landelijke Schotse gemeenschap zich om hem heen. Het is nu, meer dan ooit, van vitaal belang om hen te helpen die al jarenlang samen met ons zijn. Wat we vandaag aankondigen is een eerste stap in onze inspanning om zoveel mogelijk mensen in het vak te ondersteunen. We erkennen dat, tijdens deze ongekende crisis, heel wat mensen in België en Nederland te maken zullen krijgen met extreme economische problemen, ook in de horeca. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we samen een positieve toekomst tegemoet kunnen zien”.