Jep, u leest het goed. Een wolkenkrabber van 32 kilometer die boven de grond komt te hangen aan een asteroïde. Volslagen krankzinnig zegt u?

De dames en heren van ‘Clouds Architecture Office’, een architectenbureau uit New York, geloven er volledig in. Hun surrealistische Analemma Tower moet op 50.000 kilometer hoogte ondersteboven aan een gemanipuleerde asteroïde komen te hangen.

De toren is ongeveer 32 kilometer hoog – of moeten we laag zeggen – en komt een stuk boven de grond te hangen. Dit zou moeten lukken dankzij het ontwikkelde Universal Orbital Support System waarmee men een asteroïde kan manipuleren. NASA wil in 2021 zich hier volledig in verdiepen – volgens het architectenbureau.

De toren moet volledig op zichzelf kunnen functioneren. Zonnepanelen moeten het gebouw 24 uur per dag van energie voorzien. Een ingenieus systeem verzamelt het drinkwater uit de wolken. In het gebouw is er plaats voor wooneenheden, winkelcentra, restaurants en kantoren, maar ook voor tuinen en parken. Bekijk onderstaande beelden en laat ons maar weten of we een plekje moeten reserveren in de Analemma Tower. (YP)